Kategoriler
0 Sepetim
%25
Nesil Buhara Yanıyor %20 indirimli Yavuz Bahadıroğlu

Nesil Buhara Yanıyor

Satış Fiyatı : 160,00 TL
İNDİRİMLİ FİYAT : 120,00 TL
Kazancınız : 40,00 TL
Taksitli fiyat : 9 x 14,67 TL
Stok Kodu : 9789754081602
Sayfa Sayısı : 223
Boyut : 13x21
Kargo Ücreti: 150 TL ve üzeri PTT: 75 TL
Yorum yazın 15 puan kazanın.
Bahar K. - 17.01.2021 14:18
0/5
Oldukça hızlı kargolandı. Hasarsız geldi. Teşekkürler.
  • Açıklama
    • Nesil Buhara Yanıyor

      Buhara  Yanıyoor romanı, Harzemşahlar Devleti'nin Cengiz Han eliyle yıkılışını, tahlilleriyle, analizleriyle birlikte geleceğe büyük bir ders şeklinde aktarır.

      Güçlü bir devletin sultanı olan Alaüddin Muhammed ordusunu toplayıp, Cengiz'le hiç karşılaşmadan kaçmış, ülkeyi felakete sürüklemiştir. 

      Oğlu Celaleddin'in ve aynı zamanda romanın kahramanı olan kumandan Temür Melik'in çabaları, Cengiz'in dehşet boyutundaki zulümleri, bir devletin basiretsiz idare yüzünden yıkılışı bütün canlılığıyla romanda aktarılır. 

      Buhara Yanıyor romanında tüyleri ürperten bir çöküşün tarihi vardır.

      İhtişamlı Harzemşahlar Devleti'nin, inançlarına uygun olmaktan çıkan bazı geleneklere kapılması, Kıpçaklar ile Türkmenler arasında ırk probleminin yaşanması, Harzemşahı'nın saraya ve debdebeye düşkün olması, dolayısıyla da halktan kopuk bir yönetimin segilenmesi, bu zaafları yüzünden de devrin en güçlü İslam Devleti olmasına rağmen, Cengiz Han'ın Moğol ordusuna yenilmesi, Buhara ve Semerkant gibi o devrin en mâmur ve ilim beşiği şehirlerin yerle bir edilirken, Harzemşahlar Devleti'nin tarihten silinmesi romanda can alıcı bir üslupla anlatılır. 

Kapat